Fortsätt till innehållet

Unga livet i Ingå: En mix av sköna stunder och jobb

En kan undra, vad sysslar de unga Ingåborna med? Som en ung Degerbybo och kommunens praktikant vill jag dela med mig av hur vardagen ser ut för unga vuxna i Ingå i åldern 20-30 år. Här hittar du unga vuxna som verkligen vet hur man lever livet fullt ut. Här blandas jobbstress med härliga fritidsaktiviteter på ett sätt som gör varje dag till en väl fungerande vardag med lite äventyr här och där. Här är några av de vanligaste aktiviteterna som unga vuxna sysslar med i Ingå.

Jag är Heli, kommunens praktikant sommaren 24.

Att spendera tid på havet eller vid skären är ett populärt sätt att njuta av friheten i Ingå. Det är inte ovanligt att se dem på jetski eller båt, njutande av soliga dagar. En tur på havet betyder avkoppling, skratt och en chans att bara vara.

Det finns inget bättre än att vara ute i skärgrden.

Att hålla sig hälsosam är viktigt för många i Ingå. Gymmen är fyllda med människor som svettas bort dagens stress, lyfter vikter och springer på löpband. Träningen ger inte bara muskler, utan också en dos av energi och glädje.

När sommaren kommer till Ingå, så gör även sommarevenemangen det! Ingå fylls av liv och rörelse, och unga dyker upp överallt. Det är som om hela kommunen förvandlas till en enda stor samlingsplats där alla känner alla och det är omöjligt att ha tråkigt.

Jag, Heli, njuter av jobbdagen på Ingådagen

Självklart måste man också jobba! De flesta unga i Ingå har heltidsjobb inom olika branscher. Men när man inte jobbar är det dags för andra roliga aktiviteter.

På veckosluten eller efter jobbet är det dags att träffa vänner! Det är viktigt att umgås på kvällarna, oavsett om det är en lugn bastukväll hos någon eller en middag på någon av de lokala restaurangerna. Här byggs starka vänskapsband och man har alltid kul tillsammans.

Ingå har flera restauranger som serverar god och varierande mat. Att äta ute är en populär syssla, där man kan njuta av den goda maten och gott sällskap. Det är ett perfekt sätt att starta en kväll på veckosluten eller tvärtom.

Golden hour på Snack Bar Willes terass.

Att vara ung vuxen i Ingå är en härlig mix av skoj och jobb. Här vet man alltid vad man ska syssla med och man njuter av sällskapet samtidigt som man bygger sin framtid. Ingå är verkligen platsen där man får vara sig själv, vara glad och skapa nya upplevelser med sina vänner, fyllda med skratt.