Fortsätt till innehållet

Utforska den härliga skärgårdsbyn Barösund

Barösund är en vacker by i Ingå, mitt i skärgården. Den här platsen är perfekt för både korta dagsutflykter och längre vistelser. I Barösund kan du tillbringa en aktiv vardag eller en lugn helg och njuta av den vackra miljön eller passa på att äta gott på de olika restaurangerna.

Många besökare i Barösund.

Barösund är känt för sin vackra natur med skogar, klippor och lugna vattendrag som gör det till en idealisk plats för utomhusaktiviteter såsom vandring, båtliv, paddling och fiske. Det finns många fina vandringsleder där du kan njuta av skog och kust. I Bjurs finns ett friluftsområde och en campingplats som är öppen året runt.

Barösund har utmärkta vatten för paddling med SUP-bräda.

Båtlivet i Barösund är mycket aktivt. Holmarna som skyddar vikarna och fjärdarna från större vågor gör området till ett utmärkt fiskeområde, där du bland annat kan fånga abborre och gädda.

Paddling är också en populär aktivitet där du kan njuta av Barösunds fina natur och utforska de många öarna och skären. Det finns också många sportmöjligheter på land att pröva på. I Walhalla kan du spela padel, träna på utegym eller spela tennis. Perfekt för dem som vill röra på sig.

En fantastisk plats för en liten svettpaus.

Efter en dag utomhus är det skönt att koppla av med god mat och dryck. Barösund har flera trevliga ställen att äta på. Restaurang Scola är en populär restaurang som erbjuder säsongsbetonad lokal mat med råvaror från lokala producenter när det är möjligt. Magazinet är ett mysigt café som erbjuder lättare måltider och Villa Sofia Café är ett charmigt café med gott kaffe och bakverk.

Restaurang Scola syns fantastiskt från havet.

Barösunds Boden är en liten bybutik där man kan hitta de dagliga basprodukterna, närproducerade livsmedel, lokala grönsaker samt bränsle och gas. Barösunds Boden säljer även gåvor för både vuxna och barn samt vykort. Här finns också Ingå apoteks medicinskåp.

The Barö är ett högklassigt hotell som ligger mitt i den vackra skärgården. Här kan du verkligen koppla av och njuta av naturen. Hotellet erbjuder många roliga aktiviteter och tjänster, såsom spa och bastu, eller skön massage. För dem som vill vara lite mer aktiva finns det kajaker och SUP-brädor att låna, och du kan också cykla runt i den fina naturen. Hotellets restaurang serverar utsökt mat, tillagad på lokala råvaror.

The Barö hotell & The Berg restaurang.

Barösund är perfekt för cykling, så passa på att hyra en cykel eller ta med din egen och utforska området på så vis. Det är lätt att ta sig till Barösund med både bil och båt. Du kan köra dit och ta färjan eller komma sjöledes med egen båt eller taxibåt.

Färjan går med 10-20 minuters mellanrum.

Barösund är en fantastisk plats som kombinerar vacker natur med moderna bekvämligheter. Oavsett om du vill koppla av, vara aktiv utomhus eller lära dig mer om området, så har Barösund något för dig. Besök Barösund för en minnesvärd upplevelse i skärgården.